Het nieuwe leren; leren van de wereldtop

Geplaatst op

De leraren op internet

Los van fotografie, als je wat wilt leren, gebruik internet. Je kunt het zo gek niet opnoemen of er zijn wel tutorials te vinden op YouTube of bloggers leggen stap voor stap uit hoe iets moet. Bij fotografie krijg je niet alleen technische uitleg, maar je krijgt ook een kijkje in de creatieve werkwijze van andere fotografen. Top dus.

Gavin Hoey

Een grote inspiratiebron voor mij is, bijvoorbeeld, Gavin Hoey. Bij hem zie je een grote variëteit, creativiteit en verrassende elementen. Als hij het uitlegt, met een aardig gevoel voor humor, dan lijkt alles makkelijk en eenvoudig. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat als hij het heeft uitgelegd het ook makkelijker en eenvoudiger is, maar toch nog steeds lastig.

Kopiëren van een ander

Een voorbeeld als uitgangspunt nemen is leerzaam.

Hieronder staat een tutorial van Gavin Hoey. Hij maakt in het filmpje een foto van een bellenblazend meisje. Elke stap tot en met de nabewerking wordt uitgelegd.

Bellenblazen met Gavin Hoey

Mijn versie.

 

Ik hoop dat dit u inspireert om eens een fotootje na te maken. Ik ben benieuwd.

 

Let op: copyright op teksten en foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *