Wie niet onderweg gaat, staat stil. Roelof staat niet stil. Innoveren, innoveren en verduurzamen bracht hem tot een unieke wijze van houtverwerking: dubbelgebogen hout. Een kijkje op zijn site, zeker waard.

Roelof van der Werff | Eigenaar Underweis (7 juli 2023)

Augustus 2020 kwam Martin bij mij op de werf in Workum. Voor een gesprek hadden we samen een afspraak gemaakt. Dit gesprek was bedoelt voor een artikel in Noord Z wat daarna in september zou verschijnen .
Al meteen bleek de grote kracht van Martin: zijn betrokkenheid bij het onderwerp! Tijdens dit gesprek en later bij het maken van de foto’s; er bestond geen twijfel over zijn inzet zich te verdiepen in de materie en dit kon hij vervolgens overtuigend overbrengen in het artikel van zijn hand.
En nu , na drie jaar , kan ik stellen dat inmiddels grote stappen zijn gezet in de ontwikkelingen die in het verhaal werden besproken. Zie hiervoor roelofunderweis.eu.
De inzet van Martin resulterend in zijn artikel en vervolgens de reacties daarop liggen hieraan ten grondslag!
Zijn belangstelling en betrokkenheid zijn daarna gebleven.

Team Freight Forwarding: voor al je transportvragen

Déta Brouwer | medewerkster TFF (14 juli 2021)

Beste Martin,
De foto’s voor de site zijn supermooi. Ik vond vooral die waar ik met mijn handen in mijn zij sta geweldig. Ik werd er super enthousiast van.
Bedankt!


Empatec, maatschappelijk ondernemen. Samen met en voor elkaar.

Johannes Brinksma | Bedrijfsleider Empatec (12 juli 2021)

Hoi Martin, ik vind je artikel prachtig geschreven, de onderliggende boodschap wordt opgepakt, zo blijkt uit feedback naar mij. Ik zie dat mijn linked in post al door enorm veel mensen is gelezen. Foto’s zijn mooi en passend bij de tekst. Dank voor de extra foto’s. 

Verhuur van rustieke boerderij, van alle gemakken voorzien, aan de rand van het bos te Bakkeveen.

M. Schipper | Verhuur vastgoed (23 juni 2021)

Beste Martin,

Het filmpje is schitterend en precies wat ik in gedachten had. Heel bijzonder wat voor beelden je met een drone kan maken. Ook de foto’s zijn schitterend, echt heel blij mee! 


 „We leveren een totaalpakket. Alles rondom materieel op de bouw leveren we met betrokken en ervaren machinisten.”

Sybe Vrieswijk | mede-eigenaar Vrieswijk Kraanbedrijf (14 juni 2021)

Vandaag het stuk gelezen voor de bijlage van volgende week , ik wil u graag complementeren , het is in mijn ogen een heel mooi stuk geworden en geeft goed aan waar we voor staan en hoe we werken. Met door ons aangeleverde informatie en wat van de website levert  u ook een professioneel stuk werk af. Nogmaals dank en graag tot ziens.

Hei- en funderingswerk met een persoonlijke touch en met de puntjes op de i.

Hendrik Jan Postma | mede-eigenaar Boor Heipalen Postma (4 juni 2021)

Beste Martin,
Mijn complimenten voor het verwoorden van ons gesprek in een concreet en interessant stuk! Ik ben helemaal tevreden en had het niet anders willen/kunnen verwoorden. Het vervangen van de kaders, en juist het uitvergroten van de drie broers op zich komt heel mooi samen vind ik.

Simon van Dijk is betrokken mentor van mensen die niet (volledig) in staat zijn hun eigen belangen te behartigen.

Simon van Dijk | Directeur mentorschap (23 juni 2020)

Martin is zeer prettig in de omgang, deskundig, professioneel en doelgericht. Een enorme kennis van zaken wat betreft fotografie. Neemt alle tijd voor je en het resultaat is perfect! Met recht: uw foto, Martin’s passie. Dank!

Friesland Staal staat garant voor prima staalproducten. Zowel het moederbedrijf Salzgitter A.G. als Friesland Staal  zijn al vele jaren ISO-gecertificeerd.

Claudine Trip | Verkoopmanager Friesland Staal Salzgitter Groep (17 januari 2020)

Voor een reportage in ons (internationale) interne magazine hadden we een aantal begeleidende foto’s nodig. Aangezien ik zelf niet bekend ben in Drachten, ben ik toevalligerwijs, via google, bij Martin terecht gekomen.

Dit is ons zeer goed bevallen. Martin luistert goed naar de wens van de klant, stelt je op je gemak tijdens het fotograferen en is eerlijk in de beoordeling van de foto’s. De resultaten zijn wat ons betreft dan ook zeer naar wens.

Indien wij toekomstig wederom fotografie opdrachten hebben zullen we zeker een beroep doen op Martin.”Vitas is een toonaangevend bedrijf op het gebied van “Agile” software development. Het is een klein flexibel bedrijf, maar met de professionele werkwijze van een grote ICT-dienstverlener.

Irma M. Sickler-van Steenderen | Management Assistant (14 maart 2019)

Wij hebben kennis gemaakt met Martin doordat hij als fotograaf/journalist ons bedrijf kwam interviewen/fotograferen voor een artikel in een krant. De sfeer was gelijk ontspannen en het uiteindelijke resultaat van die middag was zeer naar tevredenheid. Op het moment dat we de profielfoto’s op onze website wilden vernieuwen waren we er snel uit; we hebben Martin gevraagd dit te doen. Martin is flexibel (we hebben meerdere vestigingen en Martin is overal geweest, soms zelfs langer dan afgesproken om alles af te maken). Het is een prettige samenwerking en Martin is onze huisfotograaf vanaf toen.

 

Interchains geeft controle en inzicht in logistiek op heldere en tijdsbesparende wijze.

Derk Klaver |Oprichter Interchains (25 januari 2019)

Ik heb Martin leren kennen als een nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerde tekstschrijver. Martin vraagt door als het onderwerp hem niet duidelijk is en kan dit op een zeer passende manier vertalen naar tekst. Ik ben erg tevreden met het geleverde werk van Martin en zou hem voor een volgende opdracht zo weer vragen.

 

De Vries maakt al vier generaties lang trappen; Geavanceerde techniek en traditioneel vakmanschap. Zowel one off als productie. 

Marcel Beuzenberg | Algemeen Directeur De Vries Trappen B.V. | Directeur Next Step B.V. |(15 januari 2019)

Martin is zeer professioneel en heeft voor ons mooie foto’s gemaakt voor een artikel in de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden. Martin is een vriendelijk persoon en dacht goed mee met ons.

 

Wierda en Partners biedt  gestructureerde en gedegen oplossingen voor vermogensbeheer. 

Edwin Wierda | Directeur Wierda en Partners (10 januari 2019)

Martin deed foto opdrachten voor mij, op zakelijk gebied maar ook in de privéomgeving. Zijn professionaliteit en manier van samenwerking spreken mij aan. Topfoto’s waren het resultaat. Aan te bevelen.

 

PRA Healt Scienses is een bedrijf dat onderzoek doet naar werking en bijwerking van nieuwe medicijnen. Voor Visie Magazine had ik al eens kennis gemaakt met PRA. In oktober werd ik gevraagd om de opening van het mooie, nieuwe onderzoekscentrum in beeld vast te leggen.

Els Heijman | Communication Associate (18 oktober 2018)
Martin, wat een mooie foto’s. Een aantal staan op intranet en intern zijn ze gedeeld.
We zijn er content mee en het is een mooie herinnering aan een geslaagd en gezellige heropeningsfeest!

 

Multiplus is een multimediabedrijf. Meesters in de communicatieve uitingen! Veelzijdige printproducten, goed vindbare websites en online marketing!

Taco de Haan | Accountmanager Multiplusmedia (17 mei 2018)
Sinds een aantal  jaar werken wij samen met Martin als journalist en fotograaf voor diverse regionale dagbladen en magazines waar Martin de B2B content voor schrijft. Dit tot grote tevredenheid. Het is met Martin namelijk zeer prettig werken omdat hij altijd zijn afspraken nakomt, de klant altijd super tevreden is en hij heeft aan een half woord genoeg. Tevens is het een groot voordeel dat Martin ook professioneel fotograaf is, als hij een interview afneemt kan hij dus meteen een professionele foto schieten. Dit is een perfecte combinatie in de uitgevers wereld, ik kan Martin dan ook bij iedereen aanbevelen.

 

Jan van der Werff | Directeur Multiplus (14 mei 2018)
Wij maken inmiddels al een aantal jaren gebruik van Martin’s diensten als het gaat om het schrijven van branded content en het maken van foto’s in opdracht van bedrijven. Deze bedrijven bevinden zich vooral in de B2B sector. Martin schrijft op een toegankelijke, makkelijk leesbare wijze en is goed in staat de essentie van een verhaal op papier te krijgen. Hij komt zijn afspraken altijd na en communiceert helder hierover. Het is erg prettig werken met Martin, vooral omdat je als opdrachtgever weet dat de klus zonder problemen geklaard wordt.

HBO Bedrijfskunde
Myrna Bossers projectleidster (17 oktober 2018)

Hallo Martin, Dank voor de zeer tijdige aanlevering van de lesplannen Leidinggeven. Interessante lessen, fijne variatie aan werkvormen, lijkt me naast ‘nuttig’ erg leuk voor studenten om te volgen.

Evaluatie van studenten n.a.v. colleges, stagebegeleiding, afstudeerbegeleiding en huiswerkbeoordelingen.

Samenvatting evaluatieformulieren van studenten na college.

Gemiddelde scores stellingen (schaal 1 – 5):

De docent beschikte over voldoende kennis | 4,7
Het was merkbaar dat de docent praktijkervaring heeft | 4,7
De docent wist de leerstof duidelijk over te brengen | 4,8
De docent leverde een toegevoegde waarde aan de leerstof | 4,7
De docent was gemotiveerd om de bijeenkomsten te geven | 4,8
De docent toonde betrokkenheid | 4,8
De docent wist de leerstof te vertalen naar de praktijk | 4,7
De docent anticipeerde goed op de behoeftes vanuit de groep | 4,7

Gemiddelde totaalwaardering op een schaal van 1 tot 10 | 8,9

Samenvatting sterke punten docent:
Humor, veel kennis, duidelijke uitleg, zet aan tot zelfstandig nadenken over en verwerken van de theorie, open houding, betrokken.

Samenvatting verbeterpunten docent:
Minder ingaan op bijzaken.

Sterke punten als begeleider
Feedback bij huiswerkbeoordelingen: Martin vermeldt per vraag heel duidelijk wat er goed is en wat niet en gaat goed in op de fouten/valkuilen van de student. Ook de zaken die juist goed gaan worden benoemd. In de algemene feedback worden prima conclusies getrokken en wordt samengevat neergezet wat er anders of beter kan.

Als stagedocent laat Martin zien de ingestuurde stukken serieus te bekijken, zoals blijkt uit de feedback op de formulieren inbreng werkplek die nog onvolledig waren.

Bij het Skypegesprek wordt het gesprek helder samengevat in het proces-verbaal.

Interne feedback op Martin’s rol als afstudeerbegeleider: de betrokkenheid bij studenten wordt zeer op prijs gesteld. Hij voert zijn werkzaamheden naar behoren uit en wij hopen dat hij nog veel studenten gaat begeleiden in de toekomst.

Feedback leidinggevenden op Martin’s rol als stagedocent: een kundige docent. Helaas heeft nog niet veel stageopdrachten gehad en wij hopen dat dit in de toekomst gaat veranderen.

Verbeterpunten tijdens colleges: minder ingaan op bijzaken.
Als stagedocent de werkplek formeel accorderen door het uploaden van de conclusie over de werkplek, zoals deze op het formulier staat.

Correen DekkerCollega docent (Juli 2015)
Ik heb Martin leren kennen als een serieuze collega, die in koffiepauzegesprekken goede vragen stelde en goede adviezen gaf. Door door te vragen dwong hij je woorden zorgvuldig te kiezen en je gedachten te structureren. Heel waardevol.

Frans van Dieten Coördinator Noorderpoort (Mei 2011)

Martin Bouwman is een docent die zeer betrokken is bij zijn leerlingen. Hij doet zijn werk met veel liefde, hij heeft een groot relativeringsvermogen en gaat met humor de eventuele wrijvingen tegemoet. Martin kijkt graag over drempels heen de toekomst in. ‘Als een deur dichtgaat, gaan er andere deuren weer open’, is een typerende uitspraak voor hem. Hij is altijd bereid om ons bij te staan bij extra klussen. Een prima docent.

Tom Bergsma |Directeur Tandprothetische Praktijk Bergsma (December 2014)
Ik ken Martin Bouwman als een professioneel, kundig en betrouwbaar persoon. Hij komt altijd zijn afspraken na, heeft scherp zicht op de filosofie van opdrachtgever en een persoonlijke en doelgerichte manier van werken. Het is zeer prettig om met Martin samen te werken.

Klaas Visser | Regiomanager Noord & Oost Nederland bij Stichting IZZ (Januari 2013)
Martin heeft voor het tweede jaar op rij een stevige bijdrage geleverd aan de marktbewerking in noord en oost Nederland. Ik heb hem in de veeleisende najaarscampagne met een zware deadline onvermoeibaar zien werken zonder aan kwaliteit, nuchterheid of goed humeur in te boeten. Martin legt ware flexibiliteit aan de dag door in korte tijd complexe materie zich volledig eigen te maken en deze niet slechts begrijpelijk over te dragen, maar met vertrouwen en vanuit oprechte overtuiging de dialoog met klanten aan te gaan. Ik beveel Martin van harte aan in een rol als adviseur/consultant, en ben graag bereid antwoord op uw vragen te geven..

Arthur Venhoven |Projectleider Noordhoff Uitgevers BV (Mei 2014)
Martin heeft gedurende de periode dat ik met hem heb samengewerkt blijk gegeven van goede inhoudelijke kennis van het vak. Martin is bovendien een bevlogen educatief auteur. De samenwerking met Martin verliep prettig, want Martin is een fijne persoonlijkheid en levert zijn zaken keurig op tijd in.

Jetske van Slooten-Klink | Auteur Noordhoff Uitgevers BV (Februari 2010)
Het is prettig samenwerken met Martin. Hij is een docent met liefde voor het vak. Als educatief schrijver is hij serieus en grondig. Hij kan bevlogen discussieren maar is erg aardig in zijn communicatie.

Nicole Bus | Auteur Noordhoff Uitgevers BV (Januari 2010)
Martins aanwezigheid bij de auteurs-vergaderingen vind ik waardevol door zijn kritische kijk op zowel aardrijkskundige als geschiedkundige onderwerpen. Uit zijn opmerkingen met betrekking tot het proces blijkt dat hij steeds de grote lijn voor ogen houdt.