Sommige dingen zijn zo

Geplaatst op

Lockdown

Zoals een wijze vriend ooit zei: “sommige dingen zijn zo en andere dingen zijn anders.” Oftewel, als je geen invloed hebt op iets, bedenk dat je wel invloed hebt op de wijze waarop je ermee omgaat. 

Vanaf 19 december 2021 gingen we weer in een lockdown: , gezellig, een weekje extra vakantie voor de kinderen. Een appje van een nichtje: mag ik bij jullie logeren. Natuurlijk, helemaal leuk.

Stilleven

Laat ik eens wat anders doen: een stilleven! Niet echt mijn ‘ding’, maar waarom niet. Op de achtergrond hoor ik de dames plezier hebben en er ontstaat een ideetje. Simpel, vast al vaker gedaan, maar he, anders zit je toch maar wat te niksen op de bank. En zo ontstaat de foto van de meiden die een mandarijntje pellen.

Knutselen

En van het mandarijntje komt het ander. Het bewerkingsprogramma, de foto’s, de compositie. Waar let ik op? Ik let bij het maken van de foto’s op het brandpuntafstand, het perspectief en het licht. De basisfoto en de foto’s van de kinderen, moeten, wat dat betreft, enigszins overeenkomen. Verder is het een kwestie van knutselen.

Hulp

Vanaf de tweede foto kwamen de meiden met het ene idee naar het andere idee. Ze hadden er lol in. 

“Kun je een foto maken waarin we achterna gezeten worden door oen knuffel?” Gelukkig zijn er foto’s op het wereldwijde web die helpen. De lockdown verhinderde me om persoonlijk foto’s te maken in buitenlandse steden. 

School

School is weer begonnen. Tja, ook daar moeten we mee omgaan. 
Wat ik heb ontdekt: dat ik betere selecties kan maken dan een jaar geleden; hoe je een min of meer realistische schaduw maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *