VOORBEREIDING REAL ESTATE FOTOGRAFIE

Geplaatst op

De samenwerking

Een mooie presentatie van je huis maak je in samenwerking met de foto- en videograaf. De fotograaf maakt de beelden en jij of je stylist, zorgen ervoor dat je huis er op zijn mooist uitziet. Hieronder staan 9 tips voor een positieve uitstraling van je huis.

1. Opruimen

Open deurtje, natuurlijk. Schoon en fris moet het huis zijn. Ruimtelijk is ook mooi, dus haal eventueel wat objecten weg. 

Denk ook aan vingerafdrukken op de spiegel, strepen op het raam, haal de kattenbak weg en zorg voor een ‘schoon’ uitzicht door de ramen.

2. Er wordt geleefd, maar niet door jou

De kijker wil zien dat het prettig vertoeven is in jouw huis, maar een te persoonlijke sfeer is niet handig. Jouw foto’s, de asbak en andere persoonlijke dingen mag je tijdelijk opbergen.

3. Alleen het nodige

Op de vloer staan de dingen die er noodzakelijkerwijs moeten staan: de tafel, kasten, stoelen en dergelijke. Voor de rest zorg je voor een lege vloer.

4. Licht is key

Alles wat open kan, gordijnen, luxaflex, horren en dergelijke, maak je open. Voorwerpen voor het raam die onevenredig veel Licht van buiten tegenhouden, kun je beter even verplaatsen. Sfeerlampjes mogen (moeten soms) aan.

5. Maak het

Voor jezelf is het geen probleem dat er iets los zit of een beetje stuk is. Voor de kijker kan het een storingsfactor zijn. Maak het, hang het recht, verstop het.

6. Badkamer, keuken, werkplek

Haal zo veel mogelijk weg. Te veel wordt rommelig of te persoonlijk. Geen tandenborstels, tandpasta in de badkamer of theekopjes op het aanrecht.  Een schaal met vers fruit voegt natuurlijk wel iets toe, Op het aanrecht dan, vaak niet in de badkamer.

7. De gang

 Schoon, ruim, prettig om te leven, maar niet te persoonlijk. De kapstok puilt niet uit van de jassen, maar er mogen wel, geordend, twee of drie jassen hangen.

8. Voor binnen en buiten

Dezelfde opruim- en herstelacties mag je ook buiten uitvoeren. Er zijn specifieke dingetjes waar je op let: nog even snoeien, bladeren wegvegen, fietsen van het pad halen en dergelijke. 

9. Het kan

De boel wat aankleden, kan geen kwaad. Een vaas met bloemen op de keukentafel, zou kunnen. Maak het niet té dol. Het gaat om het creëren van een sfeer, maar het mag nooit het belangrijkste point of interest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *